A Rendelőintézet rövid története

Intézetünk jogelődje a XVIII. Kerületi Steinmetz kapitány utcában működött.

A dolgozói kollektíva 1984-ben vette birtokba a Szakrendelő új épületét, mely azonos a jelenlegi Thököly úti telephellyel. Ebben az időben az Intézet a Jahn Ferenc Kórház-Rendelőintézet - mint egyesített intézmény - részét képezte.

1990-93 között előbb az intézet szakrendelései, majd gondozói kerültek át a XVIII. kerületi Önkormányzat kezelésébe, ennek kapcsán Intézetünk zökkenőmentesen levált a Jahn F. Dél-Pesti Kórházról, úgy a gazdálkodás, mint a szakmai vezetés tekintetében. A mai napig megmaradt azonban a kórházzal a korrekt munkakapcsolat.

2007-ben az Önkormányzat képviselőtestületének döntése nyomán az Intézet (a kor szellemének inkább megfelelő) kiemelten közhasznú non-profit kft.-vé alakult át, a hatékonyabb működés reményében, s az óta viseli jelenlegi nevét.

Az elmúlt évtizedek során a számos orvosszakma működését felvonultató nagy forgalmú intézet vitathatatlan tekintélyt vívott ki magának a régió betegei és a szakma körében egyaránt.

 

A kerületi egészségügyi ellátás jelentős színvonalának emelkedése, az egészségügy új fejezete kezdődött el  2009-ben. A kerületi járóbeteg szakellátás minőségének javítása érdekében a kerületi lakosság igényeinek kielégítésére a Kerületi Önkormányzat 2009 júliusában új 1200 nm alapterületű 3 szintes szakorvosi rendelőintézetet adott át a lakosság szolgálatára. A felmerült igények kielégítésére sebészet, bőrgyógyászat, ideggyógyászat, radiológia, ultrahang, reumatológia, gyógytorna, fizikoterápia, urológia, nőgyógyászati szakrendelés  és laboratórium működését indítottuk el. A új szakorvosi rendelő a pestszentimrei lakosság számára hozta közelebb az ellátást.